מתי לא כדאי לעשות השתלת שיער? מצבים רפואיים והתוויות נגד

-

השתלת שיער הוא הליך כירורגי המעניק פתרון למי שחווים נשירה או בעלי שיער דליל מאד בין אם כתוצאה מהתקרחות גנטית ובין אם כתוצאה מגורמים אחרים. התהליך מתבצע על ידי העברה קפדנית של זקיקי שיער בריאים מאזור תורם בקרקפת לאזורים דלילים. בעוד שהתוצאות בדרך כלל מרשימות ועמידות לאורך זמן, ישנם מצבים רפואיים, פסיכולוגיים והתנהגותיים שמחייבים התייחסות ובחינת התהליך לפני קבלת ההחלטה. מתי לא כדאי לעשות השתלת שיער ואיך מחליטים? מיד תגלו את התשובה לשאלה הגדולה ביותר.

מתי לא כדאי לעשות השתלת שיער – המחסומים הרפואיים

אנחנו יודעים שכאשר אתם שומעים על השתלת שיער אתם חושבים על התהליך שהולך כמו קסם לשנות לכם את החיים וזה נכון, רק שיש לצערנו לעיתים מצבים רפואיים והתוויות נגד שחשוב לתת עליהם את הדגש ולהבין מתי לא כדאי לעשות השתלת שיער ואיך בעצם מגלים זאת.

ככל שמדובר על מצבים רפואיים מערכת החיסון, כשהיא פועלת כנגד הגוף עצמו במחלות אוטואימוניות כמו זאבת או פסוריאזיס, עלולה להוות מכשול רציני. תגובת הגוף לזקיקים המושתלים כאל גורם זר עלולה להוביל לדחייתם ולכישלון התהליך. היסטוריה של סרטן, במיוחד כזה שהשפיע על העור או הדם, מחייבת תקופת המתנה לאחר סיום הטיפול האונקולוגי. טיפולים כמו כימותרפיה והקרנות משנים את מרקם העור ועלולים לפגוע ביכולת ההתחדשות של זקיקי השיער. הפרעות הורמונליות, כגון סוכרת שאינה מאוזנת או בעיות בבלוטת התריס משפיעות על זרימת הדם ועל בריאות תאי השיער, ומכאן על סיכויי ההשתלה.

ככל שמדובר על מחלות לב וכלי דם, אלו יוצרות אתגרים נוספים. לחץ דם גבוה, מחלת עורקים או אי ספיקת לב עלולים להקשות על אספקת דם וחמצן לאזור המושתל. בעיות קרישה או נטילת תרופות לדילול דם מגבירות את הסיכון לדימומים במהלך התהליך. חולים עם מערכת חיסונית מוחלשת כמו חולי איידס או לאחר כריתת טחול רגישים יותר לזיהומים, מה שעלול לסכן את ההשתלה כך שכאשר מדובר במצבים רפואיים מאד חשוב שתקבלו מידע רפואי מתאים ותתייעצו עם רופאים לפני קבלת החלטה על התהליך.

השתלת שיער לרקע הפרעות נפשיות – האם זה כדאי?

ההיבטים פסיכולוגיים ממלאים תפקיד לא פחות חשוב בקבלת ההחלטה. הפרעות כמו הפרעת גוף שבהן אנשים רואים פגמים דמיוניים במראה שלהם עלולות להוביל לחוסר שביעות רצון כרונית גם לאחר השתלה מוצלחת. הפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה או OCD, וכן דיכאון עמוק עלולות לשבש את תהליך ההחלמה ואת היכולת לשתף פעולה עם הנחיות הטיפול. התמכרות לפרוצדורות קוסמטיות או ציפיות לא מציאותיות לגבי התוצאות הסופיות עלולות להוביל לאכזבה ובכלל, אורח חיים מסוים גם הוא משפיע באופן ישיר על סיכויי הצלחת ההשתלה. עישון במיוחד בכמויות גדולות פוגע בזרימת הדם שהנה חשובה ואף קריטית לריפוי זקיקי השיער. צריכת אלכוהול מופרזת עלולה להפריע לתהליך הריפוי ולהגביר את הסיכון לסיבוכים וכאמור, תקופות של לחץ נפשי גבוה או שינויים הורמונליים משמעותיים כמו בהריון, מחייבות דחייה זמנית של ההליך.

מתי רואים תוצאות לאחר השתלת שיער?

חשוב להבין שהשתלת שיער אינה קסם שקורה בשניות. התוצאות הן אינן מיידיות ונדרשים מספר חודשים עד שנה כדי לראות את השיער צומח במלואו. ציפייה לא ריאלית עלולה להוביל לאכזבה ולחוסר שביעות רצון. בנוסף חשוב לדעת שלא תמיד ניתן להשיג צפיפות שיער זהה לזו שהייתה לפני ההתקרחות, במיוחד במקרים של התקרחות מתקדמת. תמונה ריאלית של התוצאות הצפויות המבוססת על הערכה מקצועית של המומחה חשובה מאד לתהליך קבלת ההחלטה ולכן חשוב לתאם פגישת ייעוץ מקדימה ולבחון את כל האופציות כמובן על מנת להחליט מתי לא כדאי לעשות השתלת שיער או האם יש פוטנציאל לצמיחה מיטבית.

איך לבחור את הצוות המקצועי הטוב ביותר עבורכם?

הצלחת השתלת שיער תלויה במידה רבה במומחיות ובניסיון של המומחה המבצע. חשוב לבחור מומחה מוסמך, בעל ניסיון רב בהשתלות שיער ומרכז רפואי בעל מוניטין חיובי. יש לבדוק את תיק העבודות של המומחה, לקרוא חוות דעת של מטופלים קודמים ולוודא שהמרכז הרפואי עומד בסטנדרטים גבוהים של בטיחות ואיכות כי כאשר מדובר בהשתלת שיער חשוב שתהיו בידיים הטובות ביותר ולא תתפשרו. קיימות מספר שיטות להשתלת שיער ביניהן FUT ו-FUE או השתלת שיער בשיטת  DHI כאשר לכל שיטה יתרונות וחסרונות והבחירה ביניהן תלויה בגורמים כמו מידת ההתקרחות, איכות השיער באזור התורם והעדפות המטופל. התייעצות עם המומחה שבחרתם לתהליך תסייע לבחור את השיטה המתאימה ביותר ברמה האישית.

כיצד מתבצעת ההחלמה מהתהליך?

החלמה לאחר השתלת שיער מצריכה הקפדה על הנחיות הטיפול כמו הימנעות מפעילות גופנית מאומצת, חשיפה לשמש ושימוש בתכשירים ייעודיים. טיפול לפי ההנחיות לאחר ההשתלה יוביל לשימור התוצאות לאורך זמן. עבור אנשים רבים השתלת שיער משפרת באופן משמעותי את איכות החיים ואת הביטחון העצמי. שיקום המראה החיצוני יכול להשפיע לטובה על תחושת הערך העצמי, על הביטחון בחברה ועל התפקוד היומיומי. יחד עם זאת, חשוב לזכור שזהו פתרון לכל הבעיות ושינוי פנימי אמיתי דורש עבודה עצמית וקבלה עצמית, כמו גם במידת הצורך שינוי באורח החיים אם אורח החיים אינו מתנהל באופן בריא.

אל תתפשרו על פחות מהטוב ביותר עבורכם

ההחלטה על תהליך זה היא החלטה אישית ויש לקבל אותה לאחר התייעצות ובדיקה לגבי מתי לא כדאי לעשות השתלת שיער והאם יש פוטנציאל מתאים לכך. כאשר אתם כבר בוחנים את התהליך ורואים שאתם יכולים להתקדם בחרו את הצוות הטוב ביותר בתחום ההשתלות כי רק כך תגיעו לתוצאות מיטביות שיחזיקו מעמד לאורך זמן, כמובן עם הקשבה להנחיות ותחזוקה נכונה.

בקליניקה של DNG אנו מבינים את החלום לשיער שופע ובריא ומציעים פתרון מתקדם להתמודדות עם קרחת ושיער דליל באמצעות שיטות DHI/FUE מתקדמות המבטיחות תוצאות טבעיות וללא צלקות. צוות הרופאים והטכנאיות המקצועי שלנו עם ניסיון של 8 שנים וביצוע מעל 3,800 השתלות, מעניק טיפול אישי וחם תוך שקיפות ותיאום ציפיות ומלווה באחריות מלאה ובמחירים תחרותיים. כל זאת לצד טיפולים משלימים כמו PRP ומזותרפיה תרופתית, להשגת התוצאות הטובות ביותר. צרו קשר עוד היום וביחד נגשים לכם את החלום לשיער שופע ובריא.

השאירו פרטים

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

[contact-form-7 id="f4bd28b" title="Side Contact"]